VÅR GODASTE CARBONARA
4 personer
400 g spaghetti eller annan lång pasta
1 pkt bacon, 140 g
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong eller vitt vin
ca 1 krm grovmalen svartpeppar
ev salt
4 äggulor
hackad persilja
2 dl färskriven parmesan
Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt instruktioner på paketet. Häll av vattnet och spola pastan kall i ett durkslag.
Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i varm panna. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och buljong ihop med vitlök och svartpeppar i en rymlig kastrull. Koka tills grädden tjocknar något. Smaka av med salt. Rör ned pastan och låt den bli varm under omrörning.
Lägg upp pastan med såsen i varma tallrikar. Fördela bacon över. Lägg en äggula på varje portion och strö rikligt med persilja och parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar