VIT CHOKLADKRÄM MED JORDGUBBAR
En perfekt kombination - söta och litet syrliga jordgubbar och len, krämig, vit choklad.
6 portioner
500 g jordgubbar
1 vaniljstång
1 dl socker
2 msk färskpressad citronsaft
150 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
1½ dl kvarg 10%
Garnering:
vit choklad
citronmeliss
Rensa och skiva jordgubbarna. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft och sjud tills sockret lösts upp. Lägg i jordgubbarna och småkoka 3 minuter. Låt svalna och låt sedan jordgubbarna rinna av i en sil. Fördela dem i botten på portionsglas eller skålar.
Smält chokladen över vattenbad och rör om under tiden, så den inte fastnar i botten. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ned litet av grädden i chokladen och vänd sedan ned chokladen i grädden. Rör i kvargen.
Fördela krämen på jordgubbarna och låt stå i kyl 30 minuter före servering.
Garnera med citronmeliss.
En perfekt kombination - söta och litet syrliga jordgubbar och len, krämig, vit choklad.
6 portioner
500 g jordgubbar
1 vaniljstång
1 dl socker
2 msk färskpressad citronsaft
150 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
1½ dl kvarg 10%
Garnering:
vit choklad
citronmeliss
Rensa och skiva jordgubbarna. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft och sjud tills sockret lösts upp. Lägg i jordgubbarna och småkoka 3 minuter. Låt svalna och låt sedan jordgubbarna rinna av i en sil. Fördela dem i botten på portionsglas eller skålar.
Smält chokladen över vattenbad och rör om under tiden, så den inte fastnar i botten. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ned litet av grädden i chokladen och vänd sedan ned chokladen i grädden. Rör i kvargen.
Fördela krämen på jordgubbarna och låt stå i kyl 30 minuter före servering.
Garnera med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar