PANERAD FISK MED KALL DILLSÅS
2 portioner
300 g koljafilé eller annan vit fisk
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk flagad mandel
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Dillsås:
1 dl gräddfil
2 msk hackad dill
pressad saft av ½ citron
Skär fisken i mindre bitar. Vänd dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Vänd fisken sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar. Stek i matfett ca 2 minuter/sida.
Dillsås:
Rör ihop gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med kokt potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill.
2 portioner
300 g koljafilé eller annan vit fisk
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk flagad mandel
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Dillsås:
1 dl gräddfil
2 msk hackad dill
pressad saft av ½ citron
Skär fisken i mindre bitar. Vänd dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Vänd fisken sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar. Stek i matfett ca 2 minuter/sida.
Dillsås:
Rör ihop gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med kokt potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar