tisdag 16 maj 2017

Panerad fisk med kall dillsås

PANERAD FISK MED KALL DILLSÅS

2 portioner

300 g koljafilé eller annan vit fisk
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 msk ströbröd
2 msk flagad mandel
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin

Dillsås:
1 dl gräddfil
2 msk hackad dill
pressad saft av ½ citron


Skär fisken i mindre bitar. Vänd dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Vänd fisken sist i ströbröd blandat med mandel, salt och peppar. Stek i matfett ca 2 minuter/sida.

Dillsås:
Rör ihop gräddfil, dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 

Servera fisken med kokt potatis, citronklyftor och en sallad på skivade rädisor, gurka och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar