tisdag 16 maj 2017

Kycklinggryta med ajvar relish och kokos

KYCKLINGGRYTA MED AJVAR RELISH
OCH KOKOS

Det får inte ta för lång tid att förbereda fredagens middag och dessutom ska det smaka gott. Den här smarriga kycklinggrytan uppfyller allt detta.

4 portioner

500 g kycklingfilé
salt, vitpeppar
200 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl ajvar relish
1 burk kokosmjölk, 400 g
1 msk kycklingfond
200 g körsbärstomater
75 g babyspenat


Putsa filéerna. Skär dem i strimlor och bryn dem i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar.

Skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg svamp, lök och vitlök i stekpannan och fräs 5 minuter. Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk och fond och häll det i stekpannan. Koka upp och småkoka 5 minuter. Dela tomaterna och rör ned dem tillsammans med spenat. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris, gärna basmatiris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar