lördag 20 maj 2017

Färskpotatissallad med äppelsill och dill

FÄRSKPOTATISSALLAD MED ÄPPELSILL OCH DILL

Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, litet syrlig smak som passar perfekt till sillen.

4 personer

600 g kokt, kall färskpotatis
1 fp 5-minuterssill, 420 g
1 syrligt grönt äpple
1 kruka dill
3 dl syrad grädde, 15%
1 msk rivet citronskal
1 knippa rädisor, 125 g
4 ägg
salt, nymald svartpeppar


Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.

Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ned sillbitar och potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ned dem i salladen.

Lägg äggen i en kastrull, häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.

Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill och mal över peppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar