FÄRSKPOTATISSALLAD MED ÄPPELSILL OCH DILL
Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, litet syrlig smak som passar perfekt till sillen.
4 personer
600 g kokt, kall färskpotatis
1 fp 5-minuterssill, 420 g
1 syrligt grönt äpple
1 kruka dill
3 dl syrad grädde, 15%
1 msk rivet citronskal
1 knippa rädisor, 125 g
4 ägg
salt, nymald svartpeppar
Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.
Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ned sillbitar och potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ned dem i salladen.
Lägg äggen i en kastrull, häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 minuter. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.
Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill och mal över peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar