lördag 13 maj 2017

Passionsmousse med fruktsallad

PASSIONSMOUSSE MED FRUKTSALLAD

Kombinationen mousse och fruktsallad är en hit, det blir fruktigt och krämigt på samma gång. Gör gärna moussen i god tid så att den hinner sätta sig och bli kall.

4 portioner

Passionsmousse:
4 passionsfrukter
100 g vit choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde

Fruktsallad:
1 apelsin
1 mango
2 kiwi
100 g vindruvor

Sockerlag:
1 dl socker
2 dl vatten

Garnering:
physalis
1 passionsfrukt


Börja med moussen. Dela passionsfrukterna på längden och gröp ur innehållet. Passera det genom en finmaskig sil ned i en skål och kasta kärnorna. Smält chokladen över vattenbad och ta av från värmen. Tillsätt saften från passionsfrukterna och äggulorna och rör så att allt blir blandat.

Vispa grädden men inte för hårt, då finns det risk för att moussen skär sig. Blanda chokladblandningen med litet av grädden. Tillsätt resten av grädden och rör om så att allt blir blandat. Ställ moussen kallt tills det är dags att äta.

Koka ihop socker och vatten till en sockerlag i en kastrull. Låt kallna. Skär skalet av apelsinen och skär ut hinnfria klyftor. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Skala och skiva kiwin.

Blanda frukten i en bunke och häll den kalla sockerlagen över. Fördela alltsammans i 4 skålar, koppar eller glas. Lägg i en klick mousse och garnera med physalis och litet urgröpt passionsfrukt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar