BIFFGRYTA MED SYLTLÖK
2 portioner
2 skivor ryggbiff, ca 250 g
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1 dm purjolök
2 dl grädde, valfri fetthalt
2 tsk kalvfond
2 tsk grov senap
½ dl syltlök
Strimla köttet och bryn det runt om i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar under tiden. Skiva purjolöken och låt den fräsa med köttet. Späd med grädde och smaksätt med fond och senap. Rör om och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt syltlöken och låt grytan bli varm. Servera med kokt ris och kokta haricots verts.
2 portioner
2 skivor ryggbiff, ca 250 g
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1 dm purjolök
2 dl grädde, valfri fetthalt
2 tsk kalvfond
2 tsk grov senap
½ dl syltlök
Strimla köttet och bryn det runt om i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar under tiden. Skiva purjolöken och låt den fräsa med köttet. Späd med grädde och smaksätt med fond och senap. Rör om och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt syltlöken och låt grytan bli varm. Servera med kokt ris och kokta haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar