LAXFILÉ MED AVOCADORÖRA
Fresta med festlig lax som glaseras med honung, citron och cayennepeppar.
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
2 msk flytande honung
flingsalt
svartpeppar
1 knivsudd cayennepeppar
saft av ½ citron
2 msk smör eller margarin
Klyftpotatis:
700 g potatis
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Avocadoröra:
2 avocados
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
½ tsk finhackad röd chili
salt, vitpeppar
1 näve mâchesallad
8 körsbärstomater
Sätt ugnen på 175°.
Blanda honung, flingsalt, svartpeppar, cayennepeppar och citronsaft. Pensla blandningen på laxen och låt dra 15 minuter. Stek laxen i matfett ca 5 minuter till fin färg. Lägg laxen i en ugnsform och låt steka klart i ugn, ca 5 minuter.
Klyftpotatis:
Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över flingsalt. Tillaga i ugn ca 30 minuter.
Avocadoröra:
Mixa fruktköttet från avocadofrukterna med citronsaft, pressad vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad och körsbärstomater.
Fresta med festlig lax som glaseras med honung, citron och cayennepeppar.
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
2 msk flytande honung
flingsalt
svartpeppar
1 knivsudd cayennepeppar
saft av ½ citron
2 msk smör eller margarin
Klyftpotatis:
700 g potatis
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Avocadoröra:
2 avocados
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
½ tsk finhackad röd chili
salt, vitpeppar
1 näve mâchesallad
8 körsbärstomater
Sätt ugnen på 175°.
Blanda honung, flingsalt, svartpeppar, cayennepeppar och citronsaft. Pensla blandningen på laxen och låt dra 15 minuter. Stek laxen i matfett ca 5 minuter till fin färg. Lägg laxen i en ugnsform och låt steka klart i ugn, ca 5 minuter.
Klyftpotatis:
Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över flingsalt. Tillaga i ugn ca 30 minuter.
Avocadoröra:
Mixa fruktköttet från avocadofrukterna med citronsaft, pressad vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad och körsbärstomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar