fredag 12 maj 2017

Laxfilé med avocadoröra

LAXFILÉ MED AVOCADORÖRA

Fresta med festlig lax som glaseras med honung, citron och cayennepeppar.

4 portioner

600 g laxfilé i portionsbitar
2 msk flytande honung
flingsalt
svartpeppar
1 knivsudd cayennepeppar
saft av ½ citron
2 msk smör eller margarin

Klyftpotatis:
700 g potatis 
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Avocadoröra:
2 avocados
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
½ tsk finhackad röd chili
salt, vitpeppar
1 näve mâchesallad
8 körsbärstomater


Sätt ugnen på 175°.

Blanda honung, flingsalt, svartpeppar, cayennepeppar och citronsaft. Pensla blandningen på laxen och låt dra 15 minuter. Stek laxen i matfett ca 5 minuter till fin färg. Lägg laxen i en ugnsform och låt steka klart i ugn, ca 5 minuter.

Klyftpotatis:
Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö över flingsalt. Tillaga i ugn ca 30 minuter.

Avocadoröra:
Mixa fruktköttet från avocadofrukterna med citronsaft, pressad vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med sallad och körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar