OSTPANERAD SKINKSCHNITZEL
Panera skivor av skinkinnanlår i ost och ströbröd och stek dem gyllene i smör - saftigt och gott.
4 portioner
4 skivor skinkinnanlår
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl riven lagrad prästost
2 msk smör eller margarin
2 msk matolja
Kaprisdip:
½ dl kapris
6 ansjovisfiléer
2 dl crème fraîche
Banka ut en köttskiva i taget med en kavel eller handen på en skärbräda - de ska bli 2 - 3 mm tunna. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan tallrik. Häll ströbröd och ost i en tredje tallrik.
Vänd köttet först i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek schnitzlarna i smör och olja på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna och genomstekta.
Kaprisdip:
Hacka kapris och ansjovis. Blanda med crème fraîche.
Servera schnitzlarna med klyftpotatis, sallad och kaprisdip.
Panera skivor av skinkinnanlår i ost och ströbröd och stek dem gyllene i smör - saftigt och gott.
4 portioner
4 skivor skinkinnanlår
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl riven lagrad prästost
2 msk smör eller margarin
2 msk matolja
Kaprisdip:
½ dl kapris
6 ansjovisfiléer
2 dl crème fraîche
Banka ut en köttskiva i taget med en kavel eller handen på en skärbräda - de ska bli 2 - 3 mm tunna. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan tallrik. Häll ströbröd och ost i en tredje tallrik.
Vänd köttet först i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek schnitzlarna i smör och olja på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna och genomstekta.
Kaprisdip:
Hacka kapris och ansjovis. Blanda med crème fraîche.
Servera schnitzlarna med klyftpotatis, sallad och kaprisdip.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar