tisdag 9 maj 2017

Ostpanerad skinkschnitzel

OSTPANERAD SKINKSCHNITZEL

Panera skivor av skinkinnanlår i ost och ströbröd och stek dem gyllene i smör - saftigt och gott.

4 portioner

4 skivor skinkinnanlår
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
1 dl ströbröd
1½ dl riven lagrad prästost
2 msk smör eller margarin
2 msk matolja

Kaprisdip:
½ dl kapris
6 ansjovisfiléer
2 dl crème fraîche


Banka ut en köttskiva i taget med en kavel eller handen på en skärbräda - de ska bli 2 - 3 mm tunna. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp äggen i en annan tallrik. Häll ströbröd och ost i en tredje tallrik.

Vänd köttet först i mjölblandningen, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödsblandningen. Stek schnitzlarna i smör och olja på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna och genomstekta.

Kaprisdip:
Hacka kapris och ansjovis. Blanda med crème fraîche.

Servera schnitzlarna med klyftpotatis, sallad och kaprisdip.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar