tisdag 9 maj 2017

Festfin pannkaksrulle

FESTFIN PANNKAKSRULLE

Fredagsfavoriten! Vi fyller den med skinka, ost och tomater och serverar en fräsch sallad till. Godast varm eller ljummen.

6 portioner

125 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Fyllning:
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
3 msk finhackad basilika
100 g tärnad skinka
1 dl riven lagrad ost
150 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:
1½ dl riven lagrad ost
cocktailtomater på kvist
färsk basilika


Sätt ugnen på 200°.

Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ned ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut formen och vänd upp bottnen på nytt bakpapper. Dra av bakpapperet som pannkakan gräddats på. Låt svalna.

Fyllning:
Smält matfettet i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt basilika, skinka och ost. Halvera tomaterna och vänd ned. Smaka av röran med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan och rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i bakpappersklädd långpanna med skarven nedåt.

Topping:
Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.

Garnera pannkaksrullen med tomater och basilika och servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar