FESTFIN PANNKAKSRULLE
Fredagsfavoriten! Vi fyller den med skinka, ost och tomater och serverar en fräsch sallad till. Godast varm eller ljummen.
6 portioner
125 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
Fyllning:
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
3 msk finhackad basilika
100 g tärnad skinka
1 dl riven lagrad ost
150 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
1½ dl riven lagrad ost
cocktailtomater på kvist
färsk basilika
Sätt ugnen på 200°.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ned ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut formen och vänd upp bottnen på nytt bakpapper. Dra av bakpapperet som pannkakan gräddats på. Låt svalna.
Fyllning:
Smält matfettet i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt basilika, skinka och ost. Halvera tomaterna och vänd ned. Smaka av röran med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan och rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i bakpappersklädd långpanna med skarven nedåt.
Topping:
Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.
Garnera pannkaksrullen med tomater och basilika och servera med sallad.
Fredagsfavoriten! Vi fyller den med skinka, ost och tomater och serverar en fräsch sallad till. Godast varm eller ljummen.
6 portioner
125 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg
Fyllning:
3 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1½ dl vispgrädde
3 msk finhackad basilika
100 g tärnad skinka
1 dl riven lagrad ost
150 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
1½ dl riven lagrad ost
cocktailtomater på kvist
färsk basilika
Sätt ugnen på 200°.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ned ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut formen och vänd upp bottnen på nytt bakpapper. Dra av bakpapperet som pannkakan gräddats på. Låt svalna.
Fyllning:
Smält matfettet i en kastrull och rör ned mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt basilika, skinka och ost. Halvera tomaterna och vänd ned. Smaka av röran med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan och rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i bakpappersklädd långpanna med skarven nedåt.
Topping:
Strö över riven ost och gratinera ca 10 minuter. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.
Garnera pannkaksrullen med tomater och basilika och servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar