tisdag 9 maj 2017

Färsfyllda crêpes

FÄRSFYLLDA CRÊPES

Köttfärsfyllningen har fått smak av grillad paprika som finns att köpa på burk.

4 portioner

Pannkakor:
3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
3 ägg
1 tsk salt
smör eller margarin till stekning

Fyllning:
500 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ dl majskorn
2 bitar röd grillad paprika
2 msk tomatpuré
1 dl ajvar relish
2 msk koncentrerad kalvfond
1 dl vispgrädde

Topping:
2 dl riven lagrad ost
2 bitar röd grillad paprika
kryddgrönt


Sätt ugnen på 225°.

Pannkakor:
Vispa samman mjöl och hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ned resten av mjölken, ägg och salt. Stek tunna pannkakor eller crêpes i matfett i stekpanna eller crêpejärn.

Fyllning:
Stek färsen smulig i matfett. Skala och finhacka lök och vitlök. Vänd ned i färsen och stek vidare ett par minuter. Låt majsen rinna av och tärna paprikorna. Tillsätt tomatpuré, ajvar, fond och grädde. Vänd ned majs och tärnad paprika. Låt allt puttra ihop 8 - 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla samman.

Topping:
Lägg pannkakorna tätt i en smord ugnsform. Strö över ost. Hacka paprikorna och lägg på. Gratinera strax under ugnens mitt 13 - 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar