måndag 8 maj 2017

Grillad entrecôte och grönsaker med tomatsås

GRILLAD ENTRECÔTE OCH GRÖNSAKER
MED TOMATSÅS

Skär upp tunna skivor på skärbrädan och servera direkt därifrån.

4 portioner

2 - 4 skivor biff, t ex entrecôte, 
i 1½ cm tjocka skivor
salt, peppar

Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
10 basilikablad
salt, peppar
en nypa socker

Grillade grönsaker:
750 g sötpotatis
1 zucchini
2 rödlökar
2 limefrukter
50 g blandade salladsblad

Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
½ dl rapsolja
rivet skal av ½ citron
1 msk honung
salt, peppar


Tomatsås:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater, strimlad basilika, salt, peppar och socker. Småkoka 20 minuter. Mixa såsen nästan slät och smaka av.

Grillade grönsaker:
Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Skär zucchinin i grova stavar. Dela lökarna men skala dem inte. Dela limefrukterna. Grilla alla grönsakerna tills de är mjuka och har fått litet färg. Grilla snittytan på limefrukterna. Skär sötpotatisen i bitar och skala löken. Strö över salladsbladen. Blanda samman dressingen och ringla den över grönsakerna.

Krydda köttet med salt och peppar och grilla ca 3 minuter per sida. Låt köttet vila ett par minuter innan det skivas upp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar