måndag 8 maj 2017

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

GRÄDDIG FISK- OCH SKALDJURSGRYTA

En god gryta med få ingredienser.

4 portioner

3 portionsbitar lax
200 g skalade räkor
1 knippa dill
2 dl vitt vin eller fiskbuljong
4 dl matlagningsgrädde
1 msk Maizena majsstärkelse
salt, vitpeppar


Skär dillstjälkarna i stora bitar och koka dem i vinet 10 minuter. Spara dillkronorna till garnering. Tillsätt laxen skuren i ca 2 x 2 cm stora tärningar och sjud på svag värme ytterligare 10 minuter. Sila av laxen och ta tillvara vinet.

Koka upp vinet igen. Rör ut majsstärkelsen i litet vatten och rör ned i den kokande vätskan. Tillsätt matlagningsgrädden och koka några minuter. Tillsätt räkor och lax och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad dill.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar