ÖRTFYLLD KYCKLINGFILÉ MED OSTKRÄM
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 bitar inlagd paprika eller soltorkad
tomat i olja
2 dl hackad persilja, basilika
eller gräslök
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
Ostkräm med mandel:
1 dl sötmandel
3 dl lätt crème fraîche
100 g riven lagrad ost, t ex
parmesan eller Svecia
Skär ett snitt i filéerna så att en ficka bildas. Lägg i en paprikabit och örter i fickan och sätt ihop filén med en tandpetare. Stek kycklingfiléerna ca 10 minuter per sida. Salta och peppra. Tillsätt litet vatten som filéerna får sjuda i och som blir en god skysås.
Grovhacka mandeln och rosta den i en torr stekpanna. Värm crème fraîche och rör ned osten att smälta däri. Strö mandeln över ostkrämen vid serveringen.
Skiva kycklingen och servera med ugnsstekt färskpotatis, ostkräm, sky och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar