BIFF MED BACON- OCH WHISKYSÅS
En syrlig rödlöksmarmelad blir pricken över i.
4 portioner
4 utskurna biffar, ca 500 g
smör eller margarin till stekning
salt, grovmalen svartpeppar
Sås:
140 g bacon
2 msk whisky
2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl steksky
3 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 msk soya
Rödlöksmarmelad:
2 stora rödlökar
smör eller margarin till stekning
2 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
Rödlöksmarmelad:
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken i matfett ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt honung och vinäger och låt det koka ihop 4 - 5 minuter till en tjock marmelad.
Stek biffarna ca 2 minuter per sida i rikligt med matfett. Krydda med salt och peppar. Ställ undan köttet och håll det varmt. Skölj ur stekpannan med vatten och ta vara på skyn till såsen.
Sås:
Strimla och stek baconet. Lägg undan hälften till garnering. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg ned baconbitarna och sjud ett par minuter.
Servera biffen med sås, rödlöksmarmelad, ugnsstekt potatis, kokta gröna bönor och broccoli. Strö de sparade baconbitarna över.
En syrlig rödlöksmarmelad blir pricken över i.
4 portioner
4 utskurna biffar, ca 500 g
smör eller margarin till stekning
salt, grovmalen svartpeppar
Sås:
140 g bacon
2 msk whisky
2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl steksky
3 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1 msk soya
Rödlöksmarmelad:
2 stora rödlökar
smör eller margarin till stekning
2 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
Rödlöksmarmelad:
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken i matfett ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt honung och vinäger och låt det koka ihop 4 - 5 minuter till en tjock marmelad.
Stek biffarna ca 2 minuter per sida i rikligt med matfett. Krydda med salt och peppar. Ställ undan köttet och håll det varmt. Skölj ur stekpannan med vatten och ta vara på skyn till såsen.
Sås:
Strimla och stek baconet. Lägg undan hälften till garnering. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg ned baconbitarna och sjud ett par minuter.
Servera biffen med sås, rödlöksmarmelad, ugnsstekt potatis, kokta gröna bönor och broccoli. Strö de sparade baconbitarna över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar