fredag 28 april 2017

Pastasås à la Ellinor

PASTASÅS A LA ELLINOR

Knaperstekt bacon i en krämig ostsås - kan det bli godare?

4 portioner

280 g bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
3 äggulor
4 dl matlagningsgrädde
½ dl riven parmesanost
salt, nymalen svartpeppar

Servering:
350 g pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle


Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i olja och pressa i vitlök. Vänd ned tomaterna och låt dem steka med en kort stund. 

Slå sönder äggulorna med en gaffel och blanda med grädden. Häll gräddblandningen i stekpannan och låt såsen bli varm. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.

Servera den kokta pastan med såsen och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar