PASTASÅS A LA ELLINOR
Knaperstekt bacon i en krämig ostsås - kan det bli godare?
4 portioner
280 g bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
3 äggulor
4 dl matlagningsgrädde
½ dl riven parmesanost
salt, nymalen svartpeppar
Servering:
350 g pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i olja och pressa i vitlök. Vänd ned tomaterna och låt dem steka med en kort stund.
Slå sönder äggulorna med en gaffel och blanda med grädden. Häll gräddblandningen i stekpannan och låt såsen bli varm. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
Servera den kokta pastan med såsen och en sallad.
Knaperstekt bacon i en krämig ostsås - kan det bli godare?
4 portioner
280 g bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
3 äggulor
4 dl matlagningsgrädde
½ dl riven parmesanost
salt, nymalen svartpeppar
Servering:
350 g pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i olja och pressa i vitlök. Vänd ned tomaterna och låt dem steka med en kort stund.
Slå sönder äggulorna med en gaffel och blanda med grädden. Häll gräddblandningen i stekpannan och låt såsen bli varm. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
Servera den kokta pastan med såsen och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar