MATIG PAJ MED BACON
Vill du spara tid går det bra att använda färdig pajdeg.
4 - 6 portioner
Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
125 g smör
½ tsk salt
1 litet ägg
Fyllning:
1 liten purjolök
2 paprikor
280 g tärnat bacon
salt, peppar
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
250 g mozzarellaost
Garnering:
färsk timjan
Sätt ugnen på 225°.
Pajdeg:
Arbeta samman ingredienserna i en matberedare och låt vila svalt i plast 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Fyllning:
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek baconet, ta pannan från värmen och vänd ned purjolöken. Krydda med salt och peppar. Ta undan litet av baconröran till garnering.
Blanda ägg och grädde. Dela mozzarellaosten i bitar och lägg dem i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajskalet, fördela baconröran och paprikan i pajen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan och litet av baconröran.
Vill du spara tid går det bra att använda färdig pajdeg.
4 - 6 portioner
Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
125 g smör
½ tsk salt
1 litet ägg
Fyllning:
1 liten purjolök
2 paprikor
280 g tärnat bacon
salt, peppar
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
250 g mozzarellaost
Garnering:
färsk timjan
Sätt ugnen på 225°.
Pajdeg:
Arbeta samman ingredienserna i en matberedare och låt vila svalt i plast 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Fyllning:
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek baconet, ta pannan från värmen och vänd ned purjolöken. Krydda med salt och peppar. Ta undan litet av baconröran till garnering.
Blanda ägg och grädde. Dela mozzarellaosten i bitar och lägg dem i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajskalet, fördela baconröran och paprikan i pajen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan och litet av baconröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar