fredag 28 april 2017

Matig paj med bacon

MATIG PAJ MED BACON

Vill du spara tid går det bra att använda färdig pajdeg.

4 - 6 portioner

Pajdeg:
3½ dl vetemjöl
3 msk sesamfrön
125 g smör
½ tsk salt
1 litet ägg

Fyllning:
1 liten purjolök
2 paprikor
280 g tärnat bacon
salt, peppar
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
250 g mozzarellaost

Garnering:
färsk timjan


Sätt ugnen på 225°.

Pajdeg:
Arbeta samman ingredienserna i en matberedare och låt vila svalt i plast 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Fyllning:
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Stek baconet, ta pannan från värmen och vänd ned purjolöken. Krydda med salt och peppar. Ta undan litet av baconröran till garnering. 

Blanda ägg och grädde. Dela mozzarellaosten i bitar och lägg dem i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajskalet, fördela baconröran och paprikan i pajen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat. Garnera med timjan och litet av baconröran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar