KYCKLINGFILÉ MED FRANSK SENAPSSÅS
Salladslök och krasse ger vårlig smak åt kycklingen.
4 portioner
12 skivor tunnskivad kycklingbröstfilé
salt, peppar
1 knippe salladslök
150 g Emmenthalerost
1 ask smörgåskrasse
2 msk smör
Senapssås:
3 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin eller koncentrerad äppeljuice
½ msk dijonsenap
½ kycklingbuljongtärning
ca 1 msk maizena ljus redning
salt, peppar
½ ask smörgåskrasse
Lägg ut kycklingskivorna på en plastskärbräda och krydda köttet med salt och peppar. Skölj, ansa och dela salladslöken på mitten. Skär osten i stavar. Fördela ost och lök mitt på skivorna, klipp över litet krasse och vik samman så att fyllningen hamnar i mitten. Förslut med tandpetare.
Stek i matfett ett par minuter på varje sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Ta upp kycklingen ur stekpannan och svep in i folie.
Sås:
Häll grädde, vin och senap i stekpannan, smula i buljongtärningen och låt puttra samman ett par minuter. Red av såsen med maizena till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar. Klipp i smörgåskrasse vid serveringen.
Servera med kokt potatis och lättkokta primörer, t ex morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar