LAX MED GRILLAD PAPRIKASÅS
2 personer
250 g laxfilé
1 tsk olivolja
salt, svartpeppar
Paprikasås:
½ burk grillad paprika i vatten, à 500 g
½ tsk hel kummin
½ vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 200°.
Koka 300 g små potatisar med skal i vatten och salt, 15 - 20 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av på svag värme.
Lägg laxen i en ugnsform och gnid in den med olja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn till en innertemp på 48°, tar ca 15 minuter.
Paprikasås:
Låt paprikan rinna av i en sil. Rosta kummin i en liten stekpanna. Låt svalna och krossa grovt i mortel. Mixa paprikan med kummin och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med sås, potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar