MOZZARELLAFYLLDA FÄRSBULLAR
2 portioner
2 msk ströbröd
2 msk vatten
1 litet ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk basilika
250 g nötfärs (10%)
65 g mozzarella
1 msk smör eller margarin till stekning
Tomatsås:
½ dl chilisås
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk hackad basilika
Till servering:
1 dl bulgur
2 salladslökar
½ röd chili
Blanda ströbröd, vatten, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå 5 minuter. Blanda ned lök, basilika och färs till en slät smet.
Skär mozzarellan i 8 bitar. Forma 8 köttbullar med vattensköljda händer. Gör en grop i köttbullen med tummen, lägg dit en bit mozzarella och täck med färs. Stek i smör ca 7 minuter runt om.
Tomatsås:
Värm chilisås, vatten och tomatpuré och smaka av med salt och peppar. Vänd ned basilikan.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med strimlad salladslök och finhackad chili.
2 portioner
2 msk ströbröd
2 msk vatten
1 litet ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk basilika
250 g nötfärs (10%)
65 g mozzarella
1 msk smör eller margarin till stekning
Tomatsås:
½ dl chilisås
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk hackad basilika
Till servering:
1 dl bulgur
2 salladslökar
½ röd chili
Blanda ströbröd, vatten, ägg, salt och peppar i en bunke. Låt stå 5 minuter. Blanda ned lök, basilika och färs till en slät smet.
Skär mozzarellan i 8 bitar. Forma 8 köttbullar med vattensköljda händer. Gör en grop i köttbullen med tummen, lägg dit en bit mozzarella och täck med färs. Stek i smör ca 7 minuter runt om.
Tomatsås:
Värm chilisås, vatten och tomatpuré och smaka av med salt och peppar. Vänd ned basilikan.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med strimlad salladslök och finhackad chili.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar