GULASCHSOPPA MED LÖVBIFF
Härlig vardagssoppa som både mättar och värmer. Låt en klick crème fraîche på toppen bli pricken över i.
4 portioner
4 lövbiffar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikar
3 stjälkar selleri
1 morot
4 potatisar
2 msk smör eller margarin
1 msk paprikapulver
½ tsk malen kummin
400 g krossade tomater
1 - 2 msk tomatpuré
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar
Till servering:
2 dl crème fraîche
bladpersilja
Strimla lövbiffarna. Skala och tärna lök och vitlök. Ansa och skär paprika och selleri i mindre bitar. Skala morot och potatis och skär dem i tärningar.
Bryn köttet hastigt i matfett i en gryta. Sänk värmen och vänd ned alla grönsakerna i grytan. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt paprikapulver, kummin, krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka 20 - 30 minuter.
Servera soppan med en klick crème fraîche och hackad persilja.
Härlig vardagssoppa som både mättar och värmer. Låt en klick crème fraîche på toppen bli pricken över i.
4 portioner
4 lövbiffar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikar
3 stjälkar selleri
1 morot
4 potatisar
2 msk smör eller margarin
1 msk paprikapulver
½ tsk malen kummin
400 g krossade tomater
1 - 2 msk tomatpuré
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
salt, peppar
Till servering:
2 dl crème fraîche
bladpersilja
Strimla lövbiffarna. Skala och tärna lök och vitlök. Ansa och skär paprika och selleri i mindre bitar. Skala morot och potatis och skär dem i tärningar.
Bryn köttet hastigt i matfett i en gryta. Sänk värmen och vänd ned alla grönsakerna i grytan. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt paprikapulver, kummin, krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka 20 - 30 minuter.
Servera soppan med en klick crème fraîche och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar