KASSLER- OCH PURJOLÖKSGRATÄNG
Så gott det är med kassler! Prova denna lättlagade festgratäng som du gör på mindre än en halvtimme.
4 portioner
250 g okokt pasta
60 g babyspenat
300 g kassler
2 purjolökar
smör eller margarin till stekning
3 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 krm riven muskotnöt
150 g riven smakrik ost
Garnering:
spenat
skivade rädisor
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan knappt klar enligt anvisning på förpackningen. Lägg den i en ugnsform. Skölj och hacka spenaten, men spara några hela blad till garnering. Strö spenaten över pastan. Skiva kassler och purjolök och bryn skivorna lätt i stekpanna. Lägg purjolöken över pastan. Lägg kasslerskivorna i formen.
Blanda crème fraîche, majonnäs, chilisås och muskot. Häll såsen över kasslern och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med spenat och rädisor inför serveringen.
Så gott det är med kassler! Prova denna lättlagade festgratäng som du gör på mindre än en halvtimme.
4 portioner
250 g okokt pasta
60 g babyspenat
300 g kassler
2 purjolökar
smör eller margarin till stekning
3 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 krm riven muskotnöt
150 g riven smakrik ost
Garnering:
spenat
skivade rädisor
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan knappt klar enligt anvisning på förpackningen. Lägg den i en ugnsform. Skölj och hacka spenaten, men spara några hela blad till garnering. Strö spenaten över pastan. Skiva kassler och purjolök och bryn skivorna lätt i stekpanna. Lägg purjolöken över pastan. Lägg kasslerskivorna i formen.
Blanda crème fraîche, majonnäs, chilisås och muskot. Häll såsen över kasslern och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med spenat och rädisor inför serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar