fredag 12 maj 2017

Kassler- och purjolöksgratäng

KASSLER- OCH PURJOLÖKSGRATÄNG

Så gott det är med kassler! Prova denna lättlagade festgratäng som du gör på mindre än en halvtimme.

4 portioner

250 g okokt pasta
60 g babyspenat
300 g kassler
2 purjolökar
smör eller margarin till stekning
3 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 krm riven muskotnöt
150 g riven smakrik ost

Garnering:
spenat
skivade rädisor


Sätt ugnen på 225°. 

Koka pastan knappt klar enligt anvisning på förpackningen. Lägg den i en ugnsform. Skölj och hacka spenaten, men spara några hela blad till garnering. Strö spenaten över pastan. Skiva kassler och purjolök och bryn skivorna lätt i stekpanna. Lägg purjolöken över pastan. Lägg kasslerskivorna i formen.

Blanda crème fraîche, majonnäs, chilisås och muskot. Häll såsen över kasslern och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med spenat och rädisor inför serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar