tisdag 9 maj 2017

Lövbiffsrulader i gräddsås med kantareller

LÖVBIFFSRULADER I GRÄDDSÅS
MED KANTARELLER

En härligt gräddig sås som passar perfekt för en festlig helgmiddag.

4 portioner

4 - 8 skivor lövbiff, ca 500 g
150 g kantareller, färska eller frysta
1 msk smör eller margarin till stekning

Fyllning:
2 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater i olja, ca 100 g
100 g gräddädelost
1 liten knippa persilja
2 msk smör eller margarin till stekning
salt, nymald svartpeppar

Sås:
4 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl vispgrädde
1 - 2 msk majsstärkelse


Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Bred ut senap på varje köttskiva och lägg på en tomat och en ostbit på varje. Klipp litet persilja över. Rulla ihop till rulader och fäst med en tandpetare. Bryn dem i matfett i en stekpanna tills de får fin färg. Salta och peppra.

Sås:
Häll vatten och fond i en traktörpanna och vispa ned grädde. Låt såsen koka upp under omrörning. Red av med majsstärkelse utrörd i litet vatten. Lägg ruladerna i såsen. Låt dem sjuda 5 minuter under lock och plocka därefter ur tandpetarna. Smaka av med salt och peppar.

Stek kantarellerna i smör, salta lätt och strö dem över pannan. Servera ruladerna med ugnsstekt potatis eller kokt, pressad potatis, fräst bladspenat och ev rädisor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar