KYCKLINGPICCATA MED CITRONSÅS
Fin gyllene stekyta får kycklingen när du panerar den i parmesanost. Servera med mild citronsås.
4 portioner
500 g kycklingfiléer
Panering:
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
½ tsk paprikapulver
2½ msk vatten
½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm peppar
3 msk smör eller margarin
Citronsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 citron
1 krm gurkmeja
Garnering:
1 skivad citron
2 msk kapris
Dela filéerna horisontellt så de blir tunna. Lägg dem på en skärbräda och banka ut dem med botten av en kastrull.
Panering:
Blanda äggulor, parmesan, paprikapulver och vatten i en skål. Blanda mjölet med salt och peppar i en tallrik. Doppa kycklingfiléerna först i mjölet och därefter i äggblandningen. Stek filéerna på medelvärme i matfett ca 5 minuter tills de är genomstekta och har fått fin färg.
Citronsås:
Smält matfettet, rör ned mjölet och späd med vatten, buljongtärning och grädde. Låt såsen sjuda under omrörning 5 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt gurkmeja för att få fin färg.
Garnera piccatan med en skiva citron och kapris. Servera med citronsås, hasselbackspotatis och gröna ärter.
Fin gyllene stekyta får kycklingen när du panerar den i parmesanost. Servera med mild citronsås.
4 portioner
500 g kycklingfiléer
Panering:
2 äggulor
2 dl riven parmesanost
½ tsk paprikapulver
2½ msk vatten
½ dl vetemjöl
1½ tsk salt
2 krm peppar
3 msk smör eller margarin
Citronsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 citron
1 krm gurkmeja
Garnering:
1 skivad citron
2 msk kapris
Dela filéerna horisontellt så de blir tunna. Lägg dem på en skärbräda och banka ut dem med botten av en kastrull.
Panering:
Blanda äggulor, parmesan, paprikapulver och vatten i en skål. Blanda mjölet med salt och peppar i en tallrik. Doppa kycklingfiléerna först i mjölet och därefter i äggblandningen. Stek filéerna på medelvärme i matfett ca 5 minuter tills de är genomstekta och har fått fin färg.
Citronsås:
Smält matfettet, rör ned mjölet och späd med vatten, buljongtärning och grädde. Låt såsen sjuda under omrörning 5 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt gurkmeja för att få fin färg.
Garnera piccatan med en skiva citron och kapris. Servera med citronsås, hasselbackspotatis och gröna ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar