torsdag 11 maj 2017

Varm smörgåstårta med skinka och ost

VARM SMÖRGÅSTÅRTA MED SKINKA OCH OST

Varm smörgåstårta är bland det godaste som finns. Prova den här med fyllning av skinka, chorizo, champinjoner och ost. Garnera efter egen fantasi.

6 portioner

6 landgångsbröd

Fyllning:
200 g skogschampinjoner
1 purjolök
1 gul paprika
smör eller margarin till stekning
3 chorizokorvar eller andra kryddstarka korvar
100 g rökt skinka
3 msk finhackad timjan
200 g färskost med smak av grillad paprika
3 dl riven lagrad ost

Topping:
1 tsk sambal oelek
2 - 3 msk chilisås
150 g färskost med smak av grillad paprika
3 dl riven lagrad ost

Garnering:
150 g cocktailtomater
10 - 12 skivor parmaskinka
10 - 12 skivor salami
3 msk stora kaprisbär
rucolasallad eller basilikablad
75 g gräddädelost


Sätt ugnen på 225°.

Fyllning:
Ansa och skiva svampen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och fintärna paprikan. Fräs detta blankt utan att det får färg i matfett i en stekpanna. Häll över i en bunke. Skär korvarna i tunna skivor och strimla skinkan. Bryn korv och skinka i matfett i stekpannan. Vänd ned i bunken med grönsakerna och svampen och tillsätt timjan.

Placera två landgångsbröd tätt tillsammans i en bakpappersklädd långpanna. Bred ut färskosten på bröden. Bred hälften av fyllningen på färskosten. Strö över hälften av den rivna osten och placera två landgångsbröd ovanpå fyllningen. Lägg på ett nytt lager med resterande fyllning och ost. Avsluta med de sista två landgångsbröden. Tryck till litet med handen.

Topping:
Blanda sambal oelek och chilisås och bred över tårtan. Bred på färskosten och strö över riven ost. Grädda strax under mitten i ugnen 15 - 18 minuter. Dra över tårtan på ett serveringsfat eller en skärbräda.

Garnering:
Halvera cocktailtomaterna. Lägg dem i mitten på tårtan. Snurra ihop skinkskivorna och garnera med dem, salamiskivor, kapris och rucola eller färsk basilika. Smula litet ädelost över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar