LÖVBIFF I KRÄMIG PAPRIKASÅS
2 portioner
250 g lövbiff
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 röd spetspaprika
1 msk smör eller margarin till stekning
1½ dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
½ msk japansk soya
½ msk koncentrerad kalvfond
½ tsk rökt paprikapulver
salt, svartpeppar
ev 1 msk Maizena mörk redning
Strimla lövbiffen. Strimla purjolöken, riv vitlöken, skiva chilin och dela paprikan i bitar. Bryn köttet i matfett i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök, vitlök, chili och paprika och stek litet till. Häll på grädde och vatten och smaka av med soya, kalvfond och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar och red ev med maizena.
Servera gärna tillsammans med kokt potatis och minipaprikor hastigt stekta i olja.
2 portioner
250 g lövbiff
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 röd spetspaprika
1 msk smör eller margarin till stekning
1½ dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
½ msk japansk soya
½ msk koncentrerad kalvfond
½ tsk rökt paprikapulver
salt, svartpeppar
ev 1 msk Maizena mörk redning
Strimla lövbiffen. Strimla purjolöken, riv vitlöken, skiva chilin och dela paprikan i bitar. Bryn köttet i matfett i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök, vitlök, chili och paprika och stek litet till. Häll på grädde och vatten och smaka av med soya, kalvfond och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar och red ev med maizena.
Servera gärna tillsammans med kokt potatis och minipaprikor hastigt stekta i olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar