LYXIGA LAXBÖRSAR
4 portioner
4 bitar laxfilé à 120 g
salt, peppar
Fyllning:
75 g kallrökt lax
3 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk senap
1 dl riven smakrik ost
2 msk hackad dill
Garnering:
20 hela räkor
dill
citronskivor
Sätt ugnen på 225°.
Skär ett längsgående snitt i varje laxbit. Krydda med salt och peppar.
Fyllning:
Finhacka den kallrökta laxen. Blanda lax, crème fraîche, majonnäs, senap, ost och dill och fördela i laxbitarna. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 12 minuter.
Garnera med räkor, dill och citronskivor och servera med potatismos smaksatt med dill och kokta sockerärter.
4 portioner
4 bitar laxfilé à 120 g
salt, peppar
Fyllning:
75 g kallrökt lax
3 msk crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk senap
1 dl riven smakrik ost
2 msk hackad dill
Garnering:
20 hela räkor
dill
citronskivor
Sätt ugnen på 225°.
Skär ett längsgående snitt i varje laxbit. Krydda med salt och peppar.
Fyllning:
Finhacka den kallrökta laxen. Blanda lax, crème fraîche, majonnäs, senap, ost och dill och fördela i laxbitarna. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 12 minuter.
Garnera med räkor, dill och citronskivor och servera med potatismos smaksatt med dill och kokta sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar