SMAKRIK HASSELBACKSKYCKLING
Skiva och fyll kycklingfiléer precis som hasselbackspotatis - hur gott som helst.
6 personer
6 kycklingfiléer
200 g getost
salt, peppar
Panering:
2 - 3 dl rostad lök
Sås:
1 burk soltorkade tomater,
ca 150 g avrunnen vikt
4 dl crème fraîche
Sätt ugnen på 150°.
Torka filéerna och skär fem snitt i varje filé, nästan hela vägen igenom, som hasselbackspotatis. Fyll snitten med getosten och krydda med salt och peppar runt om. Krossa löken grovt. Panera kycklingen i detta och lägg över i en ugnsfast form. Tillaga ca 15 minuter.
Mixa under tiden de soltorkade tomaterna med crème fraîche, smaka av med salt och peppar och häll i formen omkring kycklingen. Tillaga i mitten eller övre delen av ugnen 20 - 30 minuter. Kolla så att kycklingen är klar helt igenom.
Servera med grönsaker, gärna ugnsrostad pumpa.
Torka filéerna och skär fem snitt i varje filé, nästan hela vägen igenom, som hasselbackspotatis. Fyll snitten med getosten och krydda med salt och peppar runt om. Krossa löken grovt. Panera kycklingen i detta och lägg över i en ugnsfast form. Tillaga ca 15 minuter.
Mixa under tiden de soltorkade tomaterna med crème fraîche, smaka av med salt och peppar och häll i formen omkring kycklingen. Tillaga i mitten eller övre delen av ugnen 20 - 30 minuter. Kolla så att kycklingen är klar helt igenom.
Servera med grönsaker, gärna ugnsrostad pumpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar