PANNA MED FLÄSKKÖTT OCH BACON
En krämig favoritpanna med massor av goda grönsaker och fläskkött - samt bacon på toppen!
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
150 g champinjoner
2 färska gula lökar
1 röd paprika
1 knippa sparris
smör eller margarin till stekning
salt, peppar
2 msk paprikapulver
2 dl kalvbuljong
2 dl grädde
1 pkt bacon, 140 g
Putsa fläskfilén ren från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Dela svampen, skiva löken, skär paprikan i mindre bitar och dela sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Hetta upp en klick matfett i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och stek skivorna tills de får fin färg, 2 - 3 minuter på varje sida.
Lägg i alla grönsakerna och löken i pannan och låt fräsa med några minuter. Krydda med paprikapulver och häll på buljong och grädde. Låt småputtra 6 - 8 minuter, salta och peppra.
Dela baconet i bitar och stek dem knapriga. Fördela baconet över fläskfilépannan och garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar