PASTAGRATÄNG MED KANTARELLER OCH PARMESAN
Servera gärna en bit bröd och sallad till denna rätt. Vill du inte ha den vegetarisk går det utmärkt att blanda i knaperstekt bacon.
6 - 8 personer
500 g pasta
4 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
matfett till stekning
250 g skogschampinjoner
350 g kantareller
3½ dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt, peppar
2 kulor mozzarellaost à 125 g
Sätt ugnen på 250°.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men endast 2/3 av tiden!
Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs i en het stekpanna med smör eller olja. Skiva champinjonerna och dela kantarellerna med händerna. Spara 100 g av kantarellerna till servering. Bryn svampen med löken. När svampen tagit färg, tillsätt grädde och parmesan. Salta och peppra.
Blanda svampsåsen med pastan och lägg i en ugnssäker form. Riv sedan mozzarellan och blanda ned den i formen. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 minuter tills osten har fått fin färg.
Stek de sparade kantarellerna i rikligt med smör eller olja. Garnera pastagratängen med de stekta kantarellerna och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar