lördag 15 april 2017

Pastagratäng med kantareller och parmesan

PASTAGRATÄNG MED KANTARELLER OCH PARMESAN

Servera gärna en bit bröd och sallad till denna rätt. Vill du inte ha den vegetarisk går det utmärkt att blanda i knaperstekt bacon.

6 - 8 personer

500 g pasta
4 små schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
matfett till stekning
250 g skogschampinjoner
350 g kantareller
3½ dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt, peppar
2 kulor mozzarellaost à 125 g


Sätt ugnen på 250°.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men endast 2/3 av tiden!

Skala lök och vitlök och hacka fint. Fräs i en het stekpanna med smör eller olja. Skiva champinjonerna och dela kantarellerna med händerna. Spara 100 g av kantarellerna till servering. Bryn svampen med löken. När svampen tagit färg, tillsätt grädde och parmesan. Salta och peppra.

Blanda svampsåsen med pastan och lägg i en ugnssäker form. Riv sedan mozzarellan och blanda ned den i formen. Grädda i mitten av ugnen 12 - 15 minuter tills osten har fått fin färg.

Stek de sparade kantarellerna i rikligt med smör eller olja. Garnera pastagratängen med de stekta kantarellerna och hackad persilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar