PASTA MED LÖVBIFF
Fyllda lövbiffar toppar en läcker, varm och smakrik pastarätt.
2 personer
2 lövbiffar
2 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
salt, peppar
matfett till stekning
Pasta:
250 g tagliatelle
½ ask cocktailtomater, ca 125 g
½ rödlök
ca 4 dl rucola
ca 10 blad färsk basilika
2 msk olivolja
ev rostade pinjenötter eller solrosfrön
Finhacka soltorkade tomater och vitlöksklyfta. Blanda med senap och fördela över biffarna. Salta, peppra och vik ihop. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dela de färska tomaterna på mitten och skär rödlöken i tunna skivor.
Blanda alla ingredienser till pastan, salta och peppra. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det börjar skifta färg är det dags att lägga i lövbiffarna. Stek på hög värme 1 minut på var sida utan att sänka värmen. Krydda med salt och peppar och servera till pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar