5 såser till torsk och spätta
KRASSESÅS
4 portioner
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl spad från den kokta fisken
½ dl klippt kryddkrasse
pressad citron
salt, peppar
Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. Häll i fiskspadet och låt det hela koka ca 3 minuter. Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar.
CRÈME FRAÎCHE-SÅS MED CITRON
4 portioner
2 dl spad från den kokta fisken
2 dl crème fraîche
salt, peppar
1 msk rivet skal av en citron
1 liten burk svart kaviar, 60 g
Häll fiskspad och crème fraîche i en kastrull, låt det koka upp och sedan koka på hög värme några minuter. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på.
GRÄDDFILSSÅS
2 portioner
1½ dl gräddfil
2 tsk majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
½ msk kapris
1 krm socker
Blanda gräddfil och majonnäs. Tillsätt sedan ättiksgurka, kapris och socker. Gräddfilssåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar.
OLIV- OCH TOMATSÅS
4 portioner
12 oliver
½ dl chilisås
1 tsk potatismjöl
2 dl crème fraîche
Skiva oliverna och lägg dem i en kastrull tillsammans med chilisås och potatismjöl. Häll i crème fraîche och låt såsen koka upp under omrörning.
HUMMERSÅS
6 portioner
1 burk hummersoppa, ca 300 g
2 dl vispgrädde eller crème fraîche
1 - 2 msk konjak
Häll hummersoppan i en kastrull och tillsätt grädde eller crème fraîche. Låt såsen koka upp och sedan koka ca 3 minuter. Därefter tillsätts konjaken.
KRASSESÅS
4 portioner
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 dl spad från den kokta fisken
½ dl klippt kryddkrasse
pressad citron
salt, peppar
Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. Häll i fiskspadet och låt det hela koka ca 3 minuter. Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar.
CRÈME FRAÎCHE-SÅS MED CITRON
4 portioner
2 dl spad från den kokta fisken
2 dl crème fraîche
salt, peppar
1 msk rivet skal av en citron
1 liten burk svart kaviar, 60 g
Häll fiskspad och crème fraîche i en kastrull, låt det koka upp och sedan koka på hög värme några minuter. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på.
GRÄDDFILSSÅS
2 portioner
1½ dl gräddfil
2 tsk majonnäs
2 msk finhackad ättiksgurka
½ msk kapris
1 krm socker
Blanda gräddfil och majonnäs. Tillsätt sedan ättiksgurka, kapris och socker. Gräddfilssåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar.
OLIV- OCH TOMATSÅS
4 portioner
12 oliver
½ dl chilisås
1 tsk potatismjöl
2 dl crème fraîche
Skiva oliverna och lägg dem i en kastrull tillsammans med chilisås och potatismjöl. Häll i crème fraîche och låt såsen koka upp under omrörning.
HUMMERSÅS
6 portioner
1 burk hummersoppa, ca 300 g
2 dl vispgrädde eller crème fraîche
1 - 2 msk konjak
Häll hummersoppan i en kastrull och tillsätt grädde eller crème fraîche. Låt såsen koka upp och sedan koka ca 3 minuter. Därefter tillsätts konjaken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar