YOGHURTMARINERAD KOTLETTRAD
Marinerat kött ger alltid mersmak. Här har vi för ovanlighetens skull använt yoghurt i marinaden som blandas med många goda kryddor. Det ger god smak åt köttet.
4 portioner
1 kg kotlettrad med ben
eller ca 600 g utan ben
1½ dl naturell yoghurt
1 stor klyfta pressad vitlök
1½ tsk kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Serveringstips:
Pilaffris eller skivad råstekt potatis,
lättkokta zucchiniskivor eller
gratinerade tomater.
Skär loss köttet från kotlettraden och gör ett snitt i mitten av köttet, men skär inte helt igenom. Blanda samman yoghurt, vitlök, kummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg kotlettraden i en form, häll yoghurten över och vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och marinera köttet ett par timmar i kylskåp.
Lägg över kotlettraden i en ugnssäker form. Sätt ev in en stektermometer i mitten av köttets tjockaste del. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 70°, 1 - 1½ timme. Häll marinaden som finns kvar runt om köttet vid slutet av stektiden.
Låt köttet vila ca 15 minuter. Skär kotlettraden i skivor och servera den med yoghurtskyn.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 2 timmar
Tid i ugnen 1 - 1½ timme
Marinerat kött ger alltid mersmak. Här har vi för ovanlighetens skull använt yoghurt i marinaden som blandas med många goda kryddor. Det ger god smak åt köttet.
4 portioner
1 kg kotlettrad med ben
eller ca 600 g utan ben
1½ dl naturell yoghurt
1 stor klyfta pressad vitlök
1½ tsk kummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
Serveringstips:
Pilaffris eller skivad råstekt potatis,
lättkokta zucchiniskivor eller
gratinerade tomater.
Skär loss köttet från kotlettraden och gör ett snitt i mitten av köttet, men skär inte helt igenom. Blanda samman yoghurt, vitlök, kummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg kotlettraden i en form, häll yoghurten över och vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och marinera köttet ett par timmar i kylskåp.
Lägg över kotlettraden i en ugnssäker form. Sätt ev in en stektermometer i mitten av köttets tjockaste del. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 70°, 1 - 1½ timme. Häll marinaden som finns kvar runt om köttet vid slutet av stektiden.
Låt köttet vila ca 15 minuter. Skär kotlettraden i skivor och servera den med yoghurtskyn.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 2 timmar
Tid i ugnen 1 - 1½ timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar