KYCKLING MED OST OCH ROSMARIN
Många gånger kan en ovanlig kryddning göra en rätt mer aptitretande. Kyckling i sig själv har inte så mycket smak och därför är det spännande att variera kryddningen vid tillagningen.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 1/4 kg
1½ tsk salt
½ tsk vit- eller svartpeppar
1 tsk söndersmulad rosmarin
2 msk smält smör eller margarin
1½ dl riven ost
Gott att äta till:
Kokt eller råstekt potatis,
kokta grönsaker och tomater.
Skölj och torka kycklingen. Krydda den in- och utvändigt med salt, peppar och rosmarin. Lägg kycklingen på galler i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn vid 175° i 30 - 45 minuter. Pensla under stekningen med det smälta matfettet. Ta ut kycklingen och strö över osten.
Höj ugnsvärmen till 225° och fortsätt stekningen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och osten blivit frasig och fått vacker färg.
Tid för tillagning: Drygt 1 timme,
varav 45 minuter - 1 timme i ugnen.
Många gånger kan en ovanlig kryddning göra en rätt mer aptitretande. Kyckling i sig själv har inte så mycket smak och därför är det spännande att variera kryddningen vid tillagningen.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 1/4 kg
1½ tsk salt
½ tsk vit- eller svartpeppar
1 tsk söndersmulad rosmarin
2 msk smält smör eller margarin
1½ dl riven ost
Gott att äta till:
Kokt eller råstekt potatis,
kokta grönsaker och tomater.
Skölj och torka kycklingen. Krydda den in- och utvändigt med salt, peppar och rosmarin. Lägg kycklingen på galler i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn vid 175° i 30 - 45 minuter. Pensla under stekningen med det smälta matfettet. Ta ut kycklingen och strö över osten.
Höj ugnsvärmen till 225° och fortsätt stekningen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och osten blivit frasig och fått vacker färg.
Tid för tillagning: Drygt 1 timme,
varav 45 minuter - 1 timme i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar