FLÄSKKOTLETTER MED SENAPSGRÄDDE
Till fläskkött är det alltid gott med senap. Kotletter kan man t ex variera genom att servera dem med den här såsen, som är smaksatt med senap.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 gula lökar
1 - 2 msk senap
1½ dl buljong
1½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och brysselkål.
Snitta kotletterna i fettkanten och stek dem i sparsamt med matfett i en stekpanna, 3 - 4 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat och håll dem varma.
Skala och hacka löken. Bryn den i stekpannan. Tillsätt senap, buljong och grädde. Låt såsen koka på svag värme 3 - 4 minuter. Häll den sedan över kotletterna och servera.
I stället för senap kan man smaksätta såsen med litet curry och finhackat äpple.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Till fläskkött är det alltid gott med senap. Kotletter kan man t ex variera genom att servera dem med den här såsen, som är smaksatt med senap.
4 portioner
4 fläskkotletter, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
3 gula lökar
1 - 2 msk senap
1½ dl buljong
1½ dl grädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och brysselkål.
Snitta kotletterna i fettkanten och stek dem i sparsamt med matfett i en stekpanna, 3 - 4 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat och håll dem varma.
Skala och hacka löken. Bryn den i stekpannan. Tillsätt senap, buljong och grädde. Låt såsen koka på svag värme 3 - 4 minuter. Häll den sedan över kotletterna och servera.
I stället för senap kan man smaksätta såsen med litet curry och finhackat äpple.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar