torsdag 1 maj 2014

Fyllda kalvrulader

FYLLDA KALVRULADER

Ett läckert recept på rulader, som härstammar från den berömda franska kockskolan Cordon Bleu. Verkligen en fantastisk bjudrätt, som brukar göra stor succé!

4 portioner

4 skivor kalvkött av innanlår, ca 400 g
4 skivor varmrökt skinka
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 uppvispat ägg
1 msk ströbröd
1 msk vetemjöl
smör eller margarin

Sås:
ev smör eller margarin
1 finhackad morot
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad rotselleri
2 msk tomatpuré
3/4 dl vitt vin
2 dl buljong
salt och peppar

Gott att äta till:
Kokt ris och grönsallad.


Bred ut köttskivorna och lägg en skinkskiva på varje. Strö över hackad lök och krydda med salt och peppar. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Pensla ruladerna med ägg och vänd dem i en blandning av ströbröd och mjöl. Bryn matfett i en stekpanna och bryn ruladerna runt om. Ta upp dem.

Lägg ev litet mer matfett i stekpannan och fräs morot, lök, vitlök och selleri några minuter. Tillsätt tomatpuré, vin och buljong och smaksätt med litet salt och peppar. Ta bort tandpetarna ur ruladerna och lägg tillbaka dem i stekpannan. Låt alltsammans eftersteka under lock på svag värme ca 20 minuter. Vänd ruladerna efter halva tiden.

Tid för tillagning: Ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar