LÄCKER OSTSALLAD
Den läckra ostsalladen med flera sorters ost smakar gott tillsammans med tomatsoppa och en bit grovt bröd.
4 portioner
125 g Emmenthaler- eller Grevéost
125 g mozzarella- eller hushållsost
50 g lagrad ost, t ex Svecia eller Cheddar
3 - 4 stjälkar selleri
1 paprika
ca 1 dl majonnäs
4 tsk pressad citronsaft
4 msk finklippt gräslök
tabasco
salt
salladsblad
3 tomater
Skär de olika ostarna i tärningar. Skölj, ansa och skär sellerin fint. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda osttärningar, selleri och paprika.
Blanda majonnäs med pressad citronsaft, gräslök och någon droppe tabasco. Smaka av med salt. Skölj salladsbladen och tomaterna och skär tomaterna i skivor. Lägg upp salladsblad och tomater på ett fat, tillsätt ostblandningen och häll över majonnäsen.
Låt salladen stå kallt någon timme före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Den läckra ostsalladen med flera sorters ost smakar gott tillsammans med tomatsoppa och en bit grovt bröd.
4 portioner
125 g Emmenthaler- eller Grevéost
125 g mozzarella- eller hushållsost
50 g lagrad ost, t ex Svecia eller Cheddar
3 - 4 stjälkar selleri
1 paprika
ca 1 dl majonnäs
4 tsk pressad citronsaft
4 msk finklippt gräslök
tabasco
salt
salladsblad
3 tomater
Skär de olika ostarna i tärningar. Skölj, ansa och skär sellerin fint. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Blanda osttärningar, selleri och paprika.
Blanda majonnäs med pressad citronsaft, gräslök och någon droppe tabasco. Smaka av med salt. Skölj salladsbladen och tomaterna och skär tomaterna i skivor. Lägg upp salladsblad och tomater på ett fat, tillsätt ostblandningen och häll över majonnäsen.
Låt salladen stå kallt någon timme före serveringen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar