torsdag 1 maj 2014

Färsbiffar i ugn

FÄRSBIFFAR I UGN

En festlig och god rätt som man lagar i ugnen. Gott kryddade färsbiffar med bacon och ostskivor över. Naturligtvis går det lika bra att göra en limpa av färsen, men tänk då på att tiden i ugnen blir något längre.

4 portioner

600 g blandfärs
3 kokta kalla potatisar
2 ägg
4 msk finhackad gul lök
2 msk hackad kapris
3 - 4 msk vatten
2 tsk salt
½ tsk peppar
½ tsk Fyra kryddor (finns den idag?)
4 - 8 skivor bacon
4 - 8 tjocka ostskivor

Sås:
1½ dl grädde
1 msk äkta soya
1 tsk söndersmulad salvia
2 msk tomatpuré

tomatskivor till garnering


Lägg köttfärsen i en bunke. Riv potatisen på rivjärn eller mosa den ordentligt med en gaffel. Blanda ned potatis, ägg, lök, kapris, vatten, salt och kryddor i färsen och arbeta den smidig. Forma 4 stora eller 8 små biffar och lägg dem på ett ugnssäkert fat.

Lägg en bacon- och en ostskiva på varje biff och stek dem vid 250° 15 - 20 minuter.

Gör såsen. Blanda grädde, soya, salvia och tomatpuré. Häll såsen över biffarna när ca 5 minuter återstår av stektiden. Garnera med tomatskivor före serveringen.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter,
varav 15 - 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar