torsdag 1 maj 2014

Köttfärsbiffar med senapsröra

KÖTTFÄRSBIFFAR MED SENAPSRÖRA

Med denna läckra senapsröra gör du biffarna riktigt festliga. En rätt som passar både vuxna och barn.

4 portioner

400 - 500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
salt, peppar

Senapsröra:
½ liten purjolök
3 msk smör eller margarin
3 msk senap
1 dl hackad ättiksgurka
ev 2 - 3 msk hackad kapris
1 dl hackad persilja
1 dl kaffegrädde

Garnering:
salladsblad
citronskivor
tomater
persilja

Serveringstips:
Kokt eller råstekt potatis och smörstekta
champinjoner. Biffarna kan även serveras
i hamburgerbröd.


Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta och peppra efter stekningen. Lägg över biffarna på ett fat och håll dem varma.

Ansa och skiva purjolöken. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i purjolöken och fräs den några minuter. Rör ned senap, ättiksgurka, ev kapris, persilja och grädde. Låt röran bli riktigt varm.

Lägg upp biffarna på salladsblad. Garnera med citronskivor, tomater och persilja. Bjud senapsröran till biffarna.

Ca 15 minuter att förbereda
Ca 10 minuter på spisen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar