onsdag 21 maj 2014

Wallenbergare

WALLENBERGARE

Litet dyra men mycket goda färsbiffar, som går fort och lätt att laga till. Man äter dem gärna med potatispuré, lingonsylt och mjälla, nykokta ärtskidor eller vanliga gröna ärter.

4 portioner

250 g kalvfärs
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin

Tips:
Ingredienserna bör vara kalla när man
börjar tillagningen.

Gott att äta till:
Kokta ärtskidor och gärna potatismos
smaksatt med persilja.


Blanda färsen med äggulor, grädde, salt och peppar. Smeten ska vara lös. Bryn matfettet i en stekpanna och klicka sedan ned smeten med en vattensköljd matsked. Stek biffarna på ganska svag värme 3 - 4 minuter på varje sida. Servera.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar