onsdag 21 maj 2014

Mexikansk gryta

MEXIKANSK GRYTA

Gryträtter är bekväma och praktiska på alla sätt. Denna mexikoinspirerade allt-i-ett-gryta är extra matig.

4 - 5 portioner

500 g benfritt nötkött av t ex
innanlår eller fransyska
2 isterband
1 gul lök
1 grön paprika
1 msk smör eller margarin
2 - 2½ dl köttbuljong
1 burk hela tomater, 400 g
1 pressad vitlöksklyfta
ev 1 finhackad peperoni
eller annan pepparfrukt
½ tsk salt
½ tsk chilipulver
½ tsk kummin
1 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
1 burk vita bönor i tomatsås, 400 g


Putsa köttet och skär det i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Ta bort skinnet från isterbanden och smula sönder korven. Skala löken och ansa paprikan. Hacka löken och skär paprikan i bitar. Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttbitarna i omgångar tills de fått färg. Ta upp dem ur grytan.

Fräs isterband, lök och paprika i grytan ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda ned buljong, tomater, vitlök, ev peperoni, salt och kryddor. Låt grytan koka på svag värme ca 1 timme tills köttet är riktigt mört. Rör försiktigt ned bönorna, hetta upp chiligrytan och servera.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 1½ timme


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar