onsdag 21 maj 2014

Ungersk paprikapasta

UNGERSK PAPRIKAPASTA

Är du sugen på en pasta som är mättande och god? Laga då denna krämiga variant, som är kryddad med både paprika och kummin.

4 portioner

500 g bandspaghetti
1 gul lök
200 g kokt skinka i bit
salt, vitpeppar
1 msk smör eller margarin
1 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk paprikapulver
1 tsk kumminfrön


Skala löken och hacka den fint. Skär den kokta skinkan först i strimlor och sedan i tärningar. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull, lägg i pastan och låt den koka enligt paketets anvisningar.

Hetta upp matfettet i en stekpanna, helst av teflon. Tillsätt löken och fräs den tills den har blivit mjuk. Tillsätt skinkan och låt det bli varmt. Tillsätt buljong, grädde, 1 tsk paprikapulver och kumminfrön till blandningen. Smaka av med salt och peppar och sjud upp under omrörning.

Spola av pastan och låt den rinna av. Tillsätt pastan till skinksåsen och blanda väl. Häll upp pastan i en uppvärmd skål och strö över resten av paprikapulvret.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar