onsdag 21 maj 2014

Chicagosallad

CHICAGOSALLAD

Denna sallad är ovanligt matig och passar därför utmärkt som lunch- eller kvällsrätt. Du behöver bara ca 20 minuter för att få den klar, och den smakar utsökt.

4 portioner

150 g bacon
4 skivor dagsgammalt vitt bröd
75 g färsk spenat
½ huvud grönsallad
½ huvud isbergssallad
100 - 125 g ädelost

Dressing:
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad gräslök
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
½ msk pressad citronsaft
1½ tsk dragon
½ dl olivolja
1 dl majsolja eller annan matolja
salt, vitpeppar


Knaperstek baconet i en stekpanna. Lägg det på ett hushållspapper för att rinna av.

Skär brödet i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga och gyllenbruna i baconfettet. Riv eller skär spenaten och salladen i bitar. Smula sönder ädelosten. Varva alla ingredienserna på ett uppläggningsfat eller i en salladsskål.

Skaka samman vitlök, gräslök, vinäger, senap, citronsaft och dragon. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen tillsammans med dressingen.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar