onsdag 21 maj 2014

Fylld köttfärsrulle

FYLLD KÖTTFÄRSRULLE

Köttfärsen som man steker i ugnen blir faktiskt mycket godare om man lägger i någon fyllning. Det finns mycket att välja på från grönsaker till frukt, som passar fint ihop med köttfärs. Bacon, lök, äpple och persilja föreslår vi i det här receptet.

4 portioner

Färs:
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
2 kalla kokta potatisar
1 ägg
2 dl vatten
salt, vitpeppar
smör eller margarin till fatet

Fyllning:
100 g bacon
1 liten gul lök
1 äpple
1 knippa persilja
Ca 1 1
Tips:
Fyll köttfärsen med hackad gurka,
rödbetor och lök med strimlad paprika
och purjolök eller med vitlökskryddade
champinjoner.

Gott att äta till:
Stekt eller bakad potatis, kokt blomkål
eller brysselkål och en råkostsallad.


Mosa potatisen och blanda den med köttfärs, ägg, vatten och kryddor efter smak. Bred ut färsen på vattensköljd skärbräda eller smörpapper. Finhacka bacon, lök, äpple och persilja och bred ut fyllningen på köttfärsen.

Rulla ihop som en rulltårta och lägg färsrullen på smort, ugnssäkert fat eller långpanna. Grädda färsen ca 45 minuter utan att späda eller ösa.


Tid för tillagning: Ca 1 1/4 timme
varav ca 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar