onsdag 21 maj 2014

Kryddbullar med paprika

KRYDDBULLAR MED PAPRIKA

Ett annorlunda och smakrikt recept på köttbullar som får en frisk och fräsch smak med en mustig sås av paprika, tomat och lök.

4 portioner

2 gula lökar
2 gröna och 1 röd paprika
3 msk olja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl grönsaksbuljong
salt, vitpeppar
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
2 krm paprikapulver
500 g blandfärs
2 ägg
2 msk ströbröd


Skala och finhacka löken. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Fräs hälften av löken och paprikan tills de mjuknat något. Tillsätt tomaterna och buljongen. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt koka samman ca 15 minuter.

Skala och pressa vitlöken i en bunke och blanda i persiljan. Rör samman med resten av löken och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Arbeta samman lök- och persiljeröran med färs, ägg och ströbröd till en smidig smet. Forma köttbullar av den och stek dem i resten av oljan tills de är helt genomstekta. Fördela köttbullarna ovanpå grönsaksfräset. Servera genast. Kokt ris eller potatis och en rågbulle balanserar måltiden.


Tid för tillagning: Ca 1 timme.


Från IMP kortserie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar