KRYDDBULLAR MED PAPRIKA
Ett annorlunda och smakrikt recept på köttbullar som får en frisk och fräsch smak med en mustig sås av paprika, tomat och lök.
4 portioner
2 gula lökar
2 gröna och 1 röd paprika
3 msk olja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2½ dl grönsaksbuljong
salt, vitpeppar
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
2 krm paprikapulver
500 g blandfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
Skala och finhacka löken. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna. Fräs hälften av löken och paprikan tills de mjuknat något. Tillsätt tomaterna och buljongen. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt koka samman ca 15 minuter.
Skala och pressa vitlöken i en bunke och blanda i persiljan. Rör samman med resten av löken och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Arbeta samman lök- och persiljeröran med färs, ägg och ströbröd till en smidig smet. Forma köttbullar av den och stek dem i resten av oljan tills de är helt genomstekta. Fördela köttbullarna ovanpå grönsaksfräset. Servera genast. Kokt ris eller potatis och en rågbulle balanserar måltiden.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar