BOSTONKOTLETTER
Fläskkotletterna fyller vi med en god röra av bostongurka, senap, ost och majs. Stek sedan kotletterna möra och saftiga i stekpannan.
4 portioner
4 tjocka fläskkotletter
4 msk ströbröd
½ tsk paprikapulver
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
Fyllning:
½ gul lök
1 msk matolja
1 dl majskorn
1 dl söndersmulat vitt bröd
2 - 3 msk bostongurka
1 msk senap
1 dl riven ost
salt, vitpeppar
Sås:
2 dl köttbuljong
½ dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soya
1½ msk vetemjöl
Serveringstips:
Kokt ris, paprikaringar, bönor
och ett gott brytbröd.
Skär en ficka i kotletterna. Blanda ströbröd och paprika. Vänd kotletterna i blandningen och bryn dem i matfettet några minuter. Krydda.
Fyllning: Skala och hacka löken. Värm oljan i en stekpanna och fräs löken ett par minuter. Blanda ned majs, brödsmulor, bostongurka och senap och värm några minuter. Ta stekpannan från plattan och rör ned osten. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i kotletterna och stick igenom en tandpetare.
Efterstek de fyllda kotletterna under lock ca 15 minuter. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma.
Vispa ur pannan med buljong, grädde och soya. Rör ut mjölet med litet vatten och vispa ned det. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera såsen till kotletterna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar