VÄSTINDISK FLÄKT
En saftig köttfärsrätt som man drygar ut med banan. Man behöver inget ytterligare tilltugg, även om en fräsch endivesallad passar utmärkt till.
4 portioner
2 gula lökar
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk olja
400 g nötfärs
5 tomater
2 paprikor
1 syrligt äpple
några korn chilipeppar
paprikapulver
torkad timjan
malda nejlikor
salt
1 liten bit citronskal
3 dl buljong av tärning
2 fasta bananer
50 g hela skalade mandlar
Skala och hacka löken och vitlöken. Låt dem puttra mjuka i het olja i serveringsbar gryta. Blanda ned färsen och låt den brynas grynig under omrörning. Skålla tomaterna och flå dem. Avlägsna kärnor och invändiga vita hinnor ur paprikorna. Skala äpplet. Hacka tomaterna, paprikorna samt äpplet i fina bitar. Rör ned hacket i grytan. Låt puttra några sekunder. Krydda och tillsätt citronskalet.
Hetta upp buljongen och späd med den. Låt alltsammans koka ihop ca 15 minuter. Ta upp citronskalet och smaka av.
Skala bananerna. Skiva dem tunt och tillsätt dem tillsammans med mandeln. Låt det koka upp och servera rätten direkt ur grytan.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar