TOMATTORSK
En perfekt bjudrätt. Fisken steker sig själv i ugnen medan du tar hand om gästerna.
4 portioner
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, tomatpuré och oregano och häll blandningen över fisken. Strö över osten. Stek fisken i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Du kan självklart använda sej i stället för torsk om det faller sig så.
Det här receptet testade vi i går, 14-06-01. Det var hur lätt som helst att göra och krävde en minimal arbetsinsats. Fisken var helt tinad när vi satte in den i ugnen. Och det blev jättegott, 5 poäng av 5 möjliga, enkelt, anspråkslöst och god smak. Vi serverade kokt potatis och kokt broccoli till. Ska också säga att vi tog matlagningsgrädde i stället för vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar