söndag 25 maj 2014

Kokoskyckling

KOKOSKYCKLING

Hittar du ingen kokosmjölk? Gör din egen på 4 dl upphettad mjölk och 100 g kokos. Låt mjölken stå och dra en stund innan du silar bort kokosen.

Ca 1 kg kycklingdelar
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
½ - 1 röd pepparfrukt
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
1 msk färskriven ingefära
eller ½ tsk mald
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt


Bryn kycklingen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra och låt kycklingen eftersteka under lock ca 20 minuter. Skala och klyfta löken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukt och paprika. Smält matfettet i en bryta och lägg i grönsakerna och fräs dem några minuter. Häll i kokosmjölken och smaksätt med ingefära, gurkmeja och buljongtärning. Rör ut mjölet i matlagningsyoghurten och rör ned blandningen i grytan. Låt såsen koka upp under vispning. Lägg i kycklingbitarna och låt grytan koka 3 minuter. Smaka av med salt och servera direkt med kokt ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar