torsdag 22 maj 2014

Stekt fisk i senapssås

STEKT FISK I SENAPSSÅS

Så här snabbt kan man faktiskt laga till en god fiskrätt. Överraska dina vänner med denna läckra rätt direkt från grytan.

4 portioner

500 g filé av torsk eller sej
2 msk färskpressad citron
salt, vitpeppar
4 msk vetemjöl
500 g potatis
3 msk smör eller margarin
3 msk olja
2½ dl matlagningsgrädde
2 msk medelstark senap
150 g ärter
½ knippa dill


Skölj fiskfiléerna och skär dem i 2 cm stora bitar. Blanda bitarna med citronsaft, salt och peppar. Lägg mjölet i en djup tallrik och vänd fisken i mjölet. Skala och skär potatisen i skivor. Smält matfettet i en stekpanna och stek potatisen på medelvärme tills de är knapriga, ca 10 minuter. Ta upp potatisen och lägg den åt sidan.

Hetta upp oljan i stekpannan och bryn fiskbitarna försiktigt tills de är gyllenbruna. Hetta under tiden upp grädde, senap och ärter i en kastrull. Skölj och hacka dillen (utan stjälkar). Häll senapssåsen över fisken och blanda. Vänd försiktigt ned potatis och dill.

Låt sjuda tills potatisen är färdig och servera direkt ur grytan.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar